Word lid Bestel gratis

Maandag 11 november 2019 bij Longpunt Maastricht:

Informatiemiddag “Vermoeidheid bij COPD”

Yvonne Goërtz, wetenschappelijk onderzoeker, over haar FAntasTIGUE studie.

Yvonne Goërtz en Maarten Van Herck, eveneens onderzoeker, komen deze middag vertellen over het onderwerp: vermoeidheid bij COPD. Vermoeidheid is een zeer belangrijk en onderbelicht probleem bij personen met COPD. Waardoor vermoeidheid ontstaat is onbekend en dat maakt behandelen lastig. In de FAntasTIGUE studie worden de oorzaken van vermoeidheid bestudeerd. Dit is nodig voor een gepersonaliseerde behandeling van vermoeidheid bij personen met COPD.

Longpunt vindt elke tweede maandag van de maand plaats, van 13.30 tot 15.30 uur in Trefcenter Wittevrouwenveld, Edisonstraat 4, Maastricht. De zaal is open vanaf 13.15 uur.

Lokale samenwerking

Vrijwilligers van het  Longfonds  werken lokaal samen met patiënten en zorgverleners.

Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt de plek waar zij hun patiënten in een groep kunnen ontmoeten en mogelijk verder verwijzen. Voor vrijwilligers is Longpunt de plek waar zij het leven van longpatiënten helpen verbeteren.

 

Van harte welkom

Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt. Informatie via maastricht@longpunt.longfonds.nl of kijk op www.limburg.longfonds.nl voor het jaarprogramma van Longpunt. Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.