Word lid Bestel gratis

Start Longpunt Ciro voor iedereen met een longziekte

HORN, 16 juli 2019 - Het Longfonds, Ciro en Luchtcafé (een patiënten ontmoetingsinitiatief) hebben de krachten gebundeld en samen Longpunt Ciro opgericht: dé ontmoetingsplek voor chronische longpatiënten en hun naasten. Per september worden maandelijks gratis toegankelijke bijeenkomsten georganiseerd bij Ciro in Horn.

Over het Longfonds en Ciro
Het Longfonds strijdt voor mensen met een longziekte en wil gezonde longen gezond houden. Want gezonde longen zijn van levensbelang. In Nederland hebben ruim een miljoen mensen een longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Op dit moment worden er op meer dan 60 locaties in Nederland longpuntbijeenkomsten georganiseerd.
Ciro is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische longaandoeningen zoals COPD en astma, hartfalen of slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. De gespecialiseerde behandelingen bij Ciro worden helemaal op maat samengesteld, zodat het complete programma aansluit op de behoefte van de patiënt.

 

Waardevolle combinatie: kennis én persoonlijke ervaringen delen
“Ik vind het belangrijk dat chronische longpatiënten goed geïnformeerd zijn over hun longziekte en over zaken die van invloed zijn op hun klachten en op het beloop van hun aandoening”, aldus dr. Frits Franssen, longarts bij Ciro. “Voorheen organiseerden we vanuit Ciro al informatiebijeenkomsten in de avonduren. We zijn samen met het Longfonds en de patiënten op zoek gegaan naar een nog betere manier waarop kennis, maar ook persoonlijke ervaringen kunnen worden gedeeld. We merken dat steeds meer longpatiënten behoefte hebben aan een ontmoetingsplek waar dit samenkomt. Deze waardevolle combinatie is nu terug te vinden in Longpunt Ciro.”

Omgaan met een longziekte
Mensen met een chronische longziekte, hun familie en naasten, zijn voortaan van harte welkom om informatie te krijgen én hun ervaringen te delen. Wie kan je beter vertellen hoe je in het dagelijks leven om kunt gaan met je ziekte, dan een patiënt? En wie kan beter vertellen hoe je medicijnen op de juiste manier kunt innemen, dan de longverpleegkundige? Die ontmoeting vindt plaats bij Longpunt Ciro, georganiseerd door het Longfonds en Ciro, samen met patiënten.

Feestelijke opening op 2 september
Longpunt Ciro start op maandag 2 september om 18.00 uur met een feestelijke opening bij Ciro in Horn. Interim medisch directeur en longarts dr. Frits Franssen zal naast de opening ook de inleiding verzorgen door een presentatie te geven over de nieuwste inzichten over COPD.

Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt Ciro door in te schrijven via www.ciro-horn.nl/agenda.